Velkommen til Vandpoloafdelingen i Svømmeklubben Sønderborg 

Vandpolo er et boldspil i vand, så er du glad for vand og spiller bold – så er vandpolo en fantastisk sportJ Vandpolo er også en alsidig form for træning af hele kroppen og svømmefærdigheder i vand samtidig med, at der er et element af leg med bold. Kammeratskabet mellem spillerne, på tværs af alder er unikt, ikke kun internt i klubben, men også med andre spillere, man møder til stævner.

Du er meget velkommen til at tage fat i en af vandpolotrænerne, hvis dit barn kunne tænke sig at komme til en prøvetræning på U13/15, de kan også være behjælpelige med at vurdere hvilket hold, der er bedst egnet til dit barn.

For nye vandpoloforældre kan det være udfordrende at sætte sig ind i en ny sportsgren. Derfor har vi samlet de vigtigste informationer om vandpolo her. Med denne information håber vi, at I får en forståelse af sporten til glæde for både jer og jeres barn.

 

Hvad er vandpolo?

Vandpolo er opstået sideløbende i USA og England. Sporten har fået sit navn fra den tidlige amerikanske variant, hvor man sad på tønder, og slog til bolden med en stav som i almindelig polo.
I England opstod spillet som en version af rugby i vand i midten af 1800-tallet, men udviklede sig hurtigt til et håndboldlignende spil, og det er denne engelske version vi kender i dag, og som har været på OL-programmet siden 1900 (kilde: svoemdanmark.dk).

 

 Hold i vandpoloafdelingen

Vandpoloafdelingen består af 3 hold vandhunde, U13/U15 og 16+. De to hold U13/15 og 16+ bliver undervist sammen.

 

Vandhunde

Mange børn starter på vandhunde i forlængelse af, at de har færdiggjort svømmeskolens ABC, og måske gerne vil fortsætte med at være i vand – men på en helt anden måde. På vandhundene er det tilvænning til vandpolospillet, der er i fokus. En god træning er altid en kombination af leg og boldspil i vand. Der er fokus på samspil, så man lærer, hvordan man som team bevæger sig på forskellige måder i vandet, spiller til hinanden, måltræning mm. Som oftest starter vandpolospilleren på holdet vandhundene og efterhånden som vandpolospilleren udvikler sig, rykker man op på U13/U15.

 

U13/15

Her starter dit barn, når det starter med at spille vandpolo. Da der pt ikke er så mange spillere, vil der være en aldersspredning på holdet. Det forventes, at man prioriterer træningen og deltager i de udvalgte stævner.

På U13/15 lægges der vægt på igennem træning og stævner at udvikle tekniske og fysiske færdigheder som vandpolospiller. På holdet begynder dit barn at få indsigt i hvad vandpolo som konkurrencesport handler om. U13/15 træner to gange om ugen. Indimellem vil der være konditions/ fysisk træning i forlængelse med en af de ugentlige træninger.

 

16+

På 16+ trænes der en gang ugentligt og er for den unge/voksne, der gerne vil fortsætte med at dyrke vandpolo på højt niveau, ambitiøs træning og deltage i stævner m.v. På holdet er der også plads til et stærkt socialt fællesskab.

 

Vores sponsorer