Skip Navigation Links

sponsorer

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

REGIONSMESTERSKAB PÅ KORTBANE FOR DE TO BØRNEÅRGANGSGRUPPER OG GRUPPEN ÅRGANGSSVØMMERE


 

OM REGIONSMESTERSKABERNE

Stævnet består af to stævnedage, der afvikles i én weekend den 3.-4. november 2018 i Humlehøj Hallen i Sønderborg.
Afholdt af Svømmeklubben Sønderborg.
 

Formålet med stævnet er, at klargøre årgangssvømmerne til Vestdanske Årgangsmesterskaber (VÅM) samt introducere alle deltagere til medley kombinations konkurrencen. Derudover skal regionens mestre på kortbane findes.

Under stævnet skal svømmerne igennem alle stilarter, men har mulighed for selv at vælge distancen for hver stilart.

Top fem i de to ældste årgange vil blive tilbudt at deltage i arrangementet ”Årgangssamling” den 23.-25. november, på tværs af de danske regioner, hvor der både vil være træning og hygge og mulighed for at møde svømmere fra hele landet.


Til dette stævne arrangeres der overnatning. Der er mulighed for at overnatte på Humlehøj Skolen i klasselokaler. Skolen ligger i tilknytning til svømmehallen. Prisen for denne overnatning bliver 300 kr. pr. person, inklusiv overnatning, forplejning og arrangement lørdag aften for svømmere, trænere, holdledere. Forældre kan også tilmelde sig overnatningen. For officials bliver prisen omkring 200 kr. inklusiv det hele.

Endelig pris oplyses, når alle klubber har tilmeldt sig.

 

Svømmeklubben arrangerer en fælles aktivitet lørdag aften for de, der overnatter ved stævnet, hvor både børn og voksne kan deltage

Alle deltagere skal selv medbringe madpakke til lørdag middag. Svømmeklubben Sønderborg vil arrangere aftensmad lørdag, morgenmad søndag og frokost søndag. 

Tilmelding til overnatning og forplejning skal ske til: tilmelding@sks-svoem.dk. 

Der er desuden også indkøbsmulighed, da Bilka ligger lige i nærheden af svømmehallen og skolen.
 
 

TILMELDING OG RESULTATFORMIDLING

Den stævneansvarlige skal modtage tilmelding tre uger før stævnet. Vi anbefaler derfor, at klubben har en intern tilmeldingsfrist på minimum en uge, sådan at den stævneansvarlige har deltagerlisten ved fristen på tre uger før start. 

Stævnetilmelding skal afleveres i Wingrodan anmeldelsesfil, som findes under stævnet i aktivitetskalenderen på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

For de mindste klubber, der ikke har Wingrodan, kan der undtagelsesvis afleveres en Excel-fil med de deltagende svømmeres navn, alder, årgang samt de løb de skal deltage i. Dette skal på forhånd aftales med den stævneansvarlige.

I forbindelse med holdkapperne, skal der afleveres holdkap-kort på stævnedagen, senest en time før stævnestart.

Der udfærdiges startlister og resultatlister i Wingrodan. Resultatlisterne vil blive indsendt til Dansk Svømmeunion efter stævneafvikling. 

Resultaterne SKAL indsendes til Dansk Svømmeunion på resultater@svoem.dk, samt til regionsudvalget på aj@svoem.dk.

Resultaterne lægges ind i kalenderen på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

Stævnet afvikles den 3.-4.november 2018.

Lørdag:

       Indsvømning kl. 9.30

       Holdledermøde kl. 9.30-10.00

       Officials møde kl. 10.00-11.00

       Stævnestart kl. 11.00

 Søndag:

       Indsvømning kl. 8.30

       Holdledermøde kl. 8.30-9.00

       Officials møde kl. 9.00-10.00  
Stævnestart kl. 10.00


OFFICIALS

Gælder pr. dag:

 • Hver klub stiller med 1 official pr. 10 starter. 

 • 1 ledende tidtager

 • 1 banedommer

 • 12 vendedommere

 • 1-2 overdommere

 • 1 starter

 • 1 speaker

 • 1 ledende måldommer

 • Stævnet afvikles med EL-tid. 

   

AFVIKLINGSFORM

Hver svømmer kan deltage i maksimum seks løb og minimum fem løb i alt over begge dage, og får point for de fem bedste. Der skal vælges to medley løb og et løb i hver stilart i alt over de to dage.

Der kan vælges imellem: 50 m, 100 m og 200 m i crawl, ryg, bryst og fly. Alle svømmer 100 m og 200 m individuel medley (IM)

Holdkappen lørdag med flyben under vand, foregår med strakte arme over hovedet (behøver ikke at være i stream line). Man må svømme på maven, siden, ryggen og skifte løbende imellem dem. Vending foretages som en butterfly vending med berøring af begge hænder samtidigt, det samme i indslaget. Første svømmer starter på overdommers signal ved fast start, og de resterende tre starter ved holdkap start ved indslag. Foretages der et armtag af nogen art, er det DISK, det samme gælder ved SKOD bevægelser.

 

Den sjove holdkap søndag, planlægges af de deltagende trænere lørdag eftermiddag. En træner udpeges til at koordinere denne holdkap.

 

PRÆMIER

 • Der vil være pokaler til 1., 2. og 3. pladsen i holdkapperne.

 • Der vil være medaljer med årgangsbånd til 1., 2. og 3. pladsen i hver årgang.

 • Der vil være pokaler (”Syddanmarks mest alsidige svømmer 1. plads, 2. plads og 3. plads”) til de tre bedste efter SVØMs udviklingspoint i hver årgang samlet for alle stilarter.  

 

SVØMS UDVIKLINGSPOINT

SVØMs udviklingspoint anvendes i forbindelse med medleykombinationskonkurrencer for årgangssvømmere. Til Regionsmesterskaberne på kortbane vil SVØMs udviklingspoint blive brugt til at finde den mest alsidige svømmer i regionen

 

 
 

4x50 flyben foregår med strakte arme over hovedet (behøver ikke at være i Stream line), man må svømme på maven, siden, ryggen og skifte løbende imellem dem. Vending foretages som en butterfly vending med berøring af begge hænder samtidigt, det samme i indslaget. Første svømmer starter på overdommers signal ved fast start, og de resterende 3 starter ved holdkap start ved indslag. Foretages der et armtag af nogen art, er det DISK, det samme gælder ved SKOD bevægelser.

Til denne holdkap er det mix hold, der svømmer. Klubberne må gerne låne svømmere af hinanden, hvis man ikke kan stille med fuldt hold. Dog må der på holdet være maksimum to drenge og minimum en dreng. 

 
 

Til den sjove holdkap søndag blandes holdene klubberne imellem. Listerne skal være klar til stævnestart lørdag.

Svømmerne tilmeldes til dette løb som ethvert andet løb, og regionsudvalget fordeler holdene og sender listen til den arrangerende klub.